https://blukskeum.nl

Er werd uitstekend meegedacht in het proces van het overbrengen van mijn creatieve concept naar het digitale product, inclusief de bijbehorende automatisering. Op de juiste momenten werden de juiste keuzes gemaakt, waardoor we stap voor stap het idee succesvol hebben kunnen transformeren tot een project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt.

Jyll Kicken

Gebouwd in

2020 - 2022

Geholpen met

Proof of concept, webdevelopment, automatisering

Techniek
laravel, livewire, html/css, webbased QR-code scanner

Blökske Um - creatieve oplossingen in coronatijd om de horeca en bevolking een hart onder de riem te steken.

Blökske Um, een idee van Jyll Kicken tijdens de coronaperiode, is een project waarbij we vanaf het begin betrokken waren om de haalbaarheid van het concept te toetsen en uit te denken. Het eenvoudige, maar effectieve idee was om wandelroutes door het centrum van Maastricht te organiseren, waar deelnemers langs lokale horecaondernemingen konden wandelen en genieten van hapjes en drankjes.

Vanaf het begin stond het project onder aanzienlijke tijdsdruk, variërend van het bewijzen van het concept tot het wekelijks uitbrengen van nieuwe wandelroutes en vernieuwingen. Dit project diende als een mooi voorbeeld dat code niet altijd visueel aantrekkelijk hoeft te zijn, maar vooral effectief moet functioneren.

Elke dag een beetje beter

Aan het begin van Blökske Um als project kenmerkte zich door een eenvoudig online inschrijfformulier, waarbij onze dagelijkse betrokkenheid belangrijk was. Dagelijks controleerden we de inschrijvingen zorgvuldig en werden betaalverzoeken handmatig verwerkt. Dit proces, hoewel tijdrovend, legde de basis voor een gestroomlijnde interactie met deelnemers in de beginfase.

Na de succesvolle pilot weekenden evolueerde ons boekingssysteem verder. We integreerden Mollie, waardoor direct betalen mogelijk werd. Deze upgrade verminderde niet alleen de administratieve last, maar gaf ons ook de ruimte om het concept van Blökske Um verder te ontwikkelen en verfijnen.

Een latere uitbreiding van ons eigen dashboard bracht een geavanceerdere fase in het beheer van het project. We voegden administratieve tools toe, waaronder geautomatiseerde rapportagefunctionaliteiten. Deze tools hielpen niet alleen ons maar ook de horecaondernemers, die nu maandelijks gedetailleerde financiële overzichten kregen.

Van wandeling tot quiz

De wandeling van Blökske Um heeft een soortgelijk traject ondergaan. Aanvankelijk begon het als een eenvoudig PDF-bestand dat deelnemers zelf moesten uitprinten. Als reactie op de behoefte aan meer gebruiksgemak werd het concept geüpgraded naar een mobiele versie, waardoor deelnemers eenvoudig toegang kregen via hun smartphones.

Uiteindelijk resulteerde de ontwikkeling van de wandelroute in een geavanceerde dynamische web app. Deze web app bood niet alleen een intuïtieve navigatie door de wandelroutes, maar voegde ook een quiz-element toe om de ervaring verder te verrijken. De deelnemers konden nu niet alleen genieten van de pittoreske wandelingen langs lokale horecaondernemingen, maar werden ook uitgedaagd en betrokken door middel van interactieve quizvragen.

Corona uitdagingen

In reactie op de veiligheidsuitdagingen tijdens de coronaperiode implementeerden we QR codes, waardoor niet alleen de deelnemers van de wandelroutes werden gefaciliteerd, maar ook de veiligheid werd versterkt. Elke wandelroute was uitgerust met QR-codes die specifiek waren voor de opgenomen horecazaken. Een persoon van de wandelgroep kon eenvoudigweg deze code gebruiken om de zaak binnen te gaan, waar het personeel vervolgens met hun eigen telefoontoestellen de geldigheid controleerde.

Tijdens de ontwikkeling van dit systeem bleven we in voortdurend overleg met de gemeente om ervoor te zorgen dat alle geldende regels en voorschriften werden nageleefd. Het gezamenlijke streven naar naleving van regelgeving heeft niet alleen bijgedragen aan het succes van Blökske Um als een leuke en veilige activiteit in een lastige periode, maar heeft ook een positieve impact gehad op de gemeenschap.

Een succes!

Gedurende Blökske Um hebben we met succes piekmomenten beheerd, waar meer dan 100 mensen gelijktijdig bestellingen plaatsten. Over een periode van circa 1,5 jaar hebben we meer dan 10.000 wandelaars door het schilderachtige Maastricht en langs gezellige horecastops geleid. Blökske Um is niet alleen een project; het vertelt het verhaal van flexibiliteit en innovatie te midden van uitdagingen.

Op zoek naar een partner die technische uitdagingen oplost?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)43 - 302 00 01 of mail ons info@pendo.nl.