Digital Signage (narrowcasting) verwijst naar het gebruik van digitale schermen, zoals LED- en LCD-displays, om informatie, advertenties en andere content weer te geven op de juiste plek op het juiste moment.

Het doel is om de aandacht van het publiek te trekken en te behouden door dynamische en visueel aantrekkelijke content te tonen. In winkelcentra wordt Digital Signage vaak ingezet om klanten te informeren over aanbiedingen, evenementen en relevante informatie over de omgeving.

Onze kennis van webtechnieken hergebruikt

Het project is ontstaan door onze kennis van webtechnieken op een minder gebruikelijke manier in te zetten. We hebben een verticale website gebouwd met behulp van HTML en CSS en deze geanimeerd als een slideshow met JavaScript. Door het gebruik van bekende technieken konden we snel een prototype ontwikkelen en dit regelmatig voorzien van updates.

De schermen werken volledig zelfstandig na installatie en staan in verbinding met een centrale server. Ze 'vragen' regelmatig om updates van deze server. Wanneer er updates beschikbaar zijn, worden deze automatisch opgehaald en wordt de weergave ververst.

Integratie van dynamische data via APIs

Naast de direct beschikbare informatie van het winkelcentrum, zoals openingstijden, nieuws, activiteiten en advertenties, hebben we onze aandacht gericht op aanvullende informatiebronnen die van belang kunnen zijn voor bezoekers. Zo tonen we onder andere een 3-daags weersvooruitzicht en actuele uitslagen en tussenstanden van het Nederlands voetbal.

Een bijzonder gewaardeerde slide onder bezoekers toont de vertrektijden van busdiensten bij de nabijgelegen bushaltes. Op de signage schermen presenteren we nauwkeurige en actuele informatie over de verwachte aankomst- en vertrektijden. Deze toevoeging draagt niet alleen bij aan de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, maar verhoogt ook de praktische relevantie voor bezoekers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

De mogelijkheid om vrijwel alle externe databronnen te koppelen opent een wereld van eindeloze mogelijkheden.

Advertentiebeheer voor winkeliers

Ook aan de winkeliers is gedacht in de vorm van een winkeliersportaal. Elke winkelier heeft toegang tot het portaal van zijn/haar winkel(s). Hiermee kunnen ze, naast algemene winkelinformatie, ook advertenties beheren die vervolgens automatisch op de displays worden weergegeven. Dit stelt de winkeliers in staat om hun specifieke aanbiedingen, evenementen of acties direct aan het winkelende publiek te presenteren.

In Winkelcentrum Brusselse Poort zet ons Digital Signage project de standaard voor een dynamische, gepersonaliseerde en informatieve winkelervaring. Met de kracht van webtechnologieën en de integratie van diverse databronnen brengen we de winkelstraat naar een nieuw digitaal tijdperk.

Benieuwd naar de toegevoegde waarde van Digital Signage voor jouw onderneming?

Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)43 - 302 00 01 of mail ons info@pendo.nl.