Veilige "composer update" met Laravel

Soms komt het voor dat je composer packages direct in je composer.json toevoegt en verdere instructies uitvoert of dat je in een team werkt en andere teamleden composer packages hebben geïnstalleerd die jij in je ontwikkel omgeving nog niet hebt geüpdatet. Vaak is het dan ook zo dat de Service Providers in Laravel al geregistreerd zijn in config/app.php. Het zal vast bekend voorkomen dat het uitvoeren van composer update dan de nodige errors toont in plaats van het enkel installeren van de nieuwe packages.

Dit komt omdat Laravel een aantal scripts voor en na het installeren van de packages uitvoert, deze scripts maken gebruik van het Laravel framework en wanneer de bron bestanden van de Service Providers niet gevonden kunnen worden zal dit misgaan. Normaal gesproken zou je de betreffende Service Providers uit config/app.php uitschakkelen, maar er is een veel makkelijkere manier:

composer update --no-scripts

Dit commando zal enkel de composer packages updaten en nieuwe packages binnenhalen zonder de hooks van Laravel uit te voeren! Op deze manier kun jij dus je composer packages installeren zonder hiervoor eerst config/app.php te hoeven aanpassen!

Share

Veilige "composer update" met Laravel Bezoek getcomposer.org

Reageren?

Reageer gerust als er vragen of opmerkingen zijn, we horen niets liever dan de reacties van onze klanten en volgers om ervoor te zorgen dat we scherp blijven!