Logitech MX Master

Al sinds lange tijd wordt er bij Pendo gewerkt met hardware van Apple. Absoluut niet omdat we die-hard fanboy zijn van Apple, maar omdat we geloven deze hardware en software van ons daadwerlijk makkelijker en vlugger laat werken. Dat vlugger en makkelijker werken is iets waar je als developer continue mee bezig bent. Je probeert de juiste hard- en software te vinden waar je het makkelijkst mee kunt werken. Laat de Magic Mouse van Apple nu een van die producten zijn die, naar mijn mening, absoluut niet meewerkt in dit proces: tijd voor vervanging!

Logitech MX Master

De naam zorgt voor hoge verwachtingen, mocht de prijs (€ 99,95) daar niet al voor gezorgd hebben. Uiteraard was ik iets naïef of een muis wel zoveel geld waard kon zijn, maar het doosje met specificaties en opties deed me toch beslissen om deze muis te proberen. Er werd namelijk beloofd dat de muis koppelbaar was met 3 apparaten en dat de bediening middels software aanpasbaar zou zijn.

Veel woorden hoef ik er niet aan vuil te maken: de muis doet exact wat het op de verpakking belooft. Via duimbediening heb ik toegang tot horizontaal scrollen en vorige/volgende commando's in de browser, terwijl een klik met de buitenkant van mijn duim alle venster aan de kant schuift en het bureaublad zichtbaar maakt. Op de bovenzijde van de muis is de bediening traditioneel gebleven. Iedere knop is exact zo in te stellen zoals je het zelf wenst en dat werkt erg prettig!

Wat daarnaast een groot voordeel voor mij was om deze muis aan te schaffen was de mogelijkheid tot het verbinden met meerdere apparaten. Mijn werkplek bestaat niet alleen uit de een Macbook, maar ook uit een hoekje met een TV en Mini-PC om Digital Signage software te testen en ontwikkelen. Voorheen moest er continue gewisseld worden van muis en dat hoeft nu niet meer! Om het geheel af te maken heb ik nog een toetsenbord besteld dat koppelbaar is aan meerdere apparateren, hoe dit bevalt lees je misschien in een van mijn volgende blogs.

Share

Logitech MX Master Logitech.com

Reageren?

Reageer gerust als er vragen of opmerkingen zijn, we horen niets liever dan de reacties van onze klanten en volgers om ervoor te zorgen dat we scherp blijven!