Google indexeert mobile-first

Het zat er al een tijdje aan te komen en het is nu officieel door Google bevestigd: er komt een grote update bij de zoekgigant. Deze update zal ervoor zorgen dat websites die gebruik maken van een aparte mobiele website of een responsive website beter en hoger worden opgenomen in de zoekresultaten.

De afgelopen jaren is er een duidelijk verschuiving geweest van het verkeer op internet waarbij heel duidelijk werd dat desktop computer niet meer langer onze primaire devices zijn maar mobiele toestellen. Steeds meer mensen maken gebruik van internet met behulp van een tablet of telefoon en traditionele websites bieden hier geen geoptimaliseerde ervaring voor.

Google schrijft:

"We understand this is an important shift in our indexing and it’s one we take seriously. We’ll continue to carefully experiment over the coming months on a small scale and we’ll ramp up this change when we’re confident that we have a great user experience."

Met andere woorden: als er een tijd is om over te stappen naar een responsive of mobiele website dan is nu het moment. Bij Pendo leveren al sinds enkele jaren enkel responsive designs en onze klanten hoeven zich dan in de meeste gevallen ook geen zorgen te maken. Beschik je nog over een website die niet mobiel is geoptimaliseerd? Neem dan contact met ons op en we zullen zo snel mogelijk handelen om je website "update-proof" te krijgen!

Meer informatie is te vinden op de webmaster blog van Google.

Share

Google indexeert mobile-first Googleblog.com

Reageren?

Reageer gerust als er vragen of opmerkingen zijn, we horen niets liever dan de reacties van onze klanten en volgers om ervoor te zorgen dat we scherp blijven!