Homestead / Vagrant Connection Timeout

Pas geleden liep ik tijdens het ontwikkelen vast.. de lokale ontwikkel omgeving (Homestead / Vagrant) wilde niet langer opstarten, maar bleef vasthangen met de volgende melding:

default: Error: Connection timeout. Retrying...

Na lang zoeken en vooral veel Googlen kwam ik erachter dat het mogelijk is om de vagrant server die je probeert te booten ook te visualiseren is door de GUI te activeren. Dit kun je doen door de Vagrantfile aan te passen van de vagrantbox die je draait. In mijn geval is dit de Vagrantfile van de homestead. Homestead is een vagrantbox die kant-en-klaar is gemaakt voor Laravel. Mocht je niet weten waar je Vagrantfile te vinden is, dan kun je middels de terminal op je Mac onderstaand commando uitvoeren:

find . -name 'Vagrantfile'

Wanneer je de locatie van het bestand hebt achterhaald kun je deze met het nano commando bewerken. Mijn Vagrantfile is hier te vinden, het deel om de GUI te activeren staat op regel 29, 30 en 31.

Share

Homestead / Vagrant Connection Timeout Ga naar Github

Reageren?

Reageer gerust als er vragen of opmerkingen zijn, we horen niets liever dan de reacties van onze klanten en volgers om ervoor te zorgen dat we scherp blijven!